Pressemeddelelse
28. september 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyt værested på vej i Kolding

 
 
 
 

1. november 2018 åbner frikirken Kirkeibyen i Kolding i samarbejde med Blå Kors Danmark et nyt værested i Kolding. Værestedet bliver et tilbud til alle, som har brug for et sted at være sammen med andre.

 
 
 
 
 

Lederen af det nye værested i Kolding, Ulrik Siegumfeldt, har selv været med til at renovere lokalerne på Lykkegårdsvej 100. Foto: Jens Peter Engedal. 

 
 
 
 

Der er brug for flere steder, hvor folk, som er hjemløse, ensomme, har et misbrug eller kæmper med psykiske, fysiske eller sociale problemer kan opholde sig, få en snak og opleve et fællesskab sammen med andre. 

 

Derfor åbner frikirken Kirkeibyen i Kolding og Blå Kors Danmark den 1. november et nyt værested i Kolding ved navn Café Nærværket. Værestedet kommer til at ligge på Lykkegårdsvej 100 som nabo til Kongreshallen.

 

"Vi ved, at der i alle de større byer er mange udsatte og ensomme, som har brug for dét, et værested kan give. Vores håb er, at værestedet i Kolding kan hjælpe folk videre fra den vanskelige situation, de er i," siger Christian Bjerre, som er generalsekretær i Blå Kors Danmark.

 

Ulrik Siegumfeldt, som bliver leder af Café Nærværket, supplerer:

 

"Vi kan se, at der er behov for et sted, hvor man kan få et klap på skulderen hver dag og få opmuntring. Give mennesker værdi. Jeg tror, der er brug for det alle steder - også i Kolding," siger Ulrik og tilføjer:

 

"Vi kommer ikke til at spørge om, hvorfor folk kommer. De bliver taget alvorligt og taget for den de er. Ikke noget med at dømme eller stigmatisere. Det kan for eksempel være, at man er blevet forladt af sin ægtefælle, har et misbrug, er flygtning eller ensom. Min erfaring er faktisk, at langt de fleste er ensomme mennesker," siger Ulrik Siegumfeldt.

 

Det handler om at hjælpe udsatte

Det nye værested vil i begyndelsen kun være åbent om formiddagen, men ønsket er snarest at udvide åbningstiden til hen på dagen og give mulighed for at købe kaffe, franskbrød og frokost til lave priser, oplyser Ulrik Siegumfeldt, som glæder sig over partnerskabet med Blå Kors.

 

"Det er jo helt fantastisk. Kirkeibyen har ingen erfaring med at drive væresteder, så det at gøre det i samarbejde med Blå Kors er en fuldstændig uvurderlig hjælp og støtte. Vi er også i dialog med Kolding Kommune, hvor vores håb er en samarbejdsaftale - at kunne hjælpe udsatte borgere i et samspil med kommunen står højt på vores ønskeseddel, fordi vi på den måde får, hvad man måske kunne kalde en genvej til vores målgruppe," forklarer han.

 

Idéen om et nyt værested i Kolding kommer fra projektet Familienetværket, som Ulrik Siegumfeldt søsatte ud fra Kirkeibyen i Kolding i 2012. Siden 2017 er Familienetværket drevet i partnerskab med Blå Kors, som ligeledes har indgået lignende partnerskaber med kirker i andre danske byer.

 

Familienetværkene er steder, hvor udsatte familier kan komme og spise sammen med andre familier og få råd og vejledning om livets store og små udfordringer. Familienetværket i Kolding afholdes hver anden uge, og det er i den forbindelse, at Ulrik Siegumfeldt har oplevet en efterspørgsel på et tilbud, hvor man kan komme lidt oftere.

 

"Familierne længes efter et sted at være. De synes, at 14 dage er lang tid. De har brug for et sted, hvor de kan leve livet sammen med andre."

 

"Vi kan gøre hinanden bedre"

Generalsekretær i Blå Kors Danmark, Christian Bjerre, glæder sig over de muligheder, som partnerskabet giver:

 

"Det er rigtig spændende, at vi prøver at skabe et værested sammen med en lokal partner. Vi kan gøre hinanden bedre og bruge de erfaringer, vi hver især har. Vi er gode til det faglige og har erfaringer inden for frivilligområdet, og de har et lokalt kendskab og dermed blandt andet en fordel i forhold til at finde frivillige lokalt."

 

Det er ikke tanken, at aktiviteterne i Familienetværket skal neddrosles, når værestedet kommer i gang.

 

Vedhæftede filer

Ulrik Siegumfeldt.png
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Christian Bjerre, generalsekretær, Blå Kors Danmark, 29 68 96 67

Ulrik Siegumfeldt, værestedsleder, 31 68 85 85